Przepis na życie i nie tylko :) Fajne sprawdzone przepisy od zagonionej mamy
Etykiety
- CIASTA I DESERY (16)
- DRUGI ROK ŻYCIA BLIŹNIACZEK (16)
- NASTOLATKI (1)
- PIERWSZY ROK BLIŹNIACZEK (2)
- PYSZNE OBIADY (21)
czwartek, 14 marca 2013
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z MASĄ SEROWĄ I SZPINAKIEM
Skład:
ok 7 naleśników
Ser Feta - 1 opakowanie
Ser biały twaróg - ok 300g
Szpinak mrożony - 1 torebka
sól pieprz
czosnek - 1 -2 ząbki
Jajo -1
Ser żółty do posypania lub kilka plasterków
(Przepisu na naleśniki chyba nie muszę podawać. Ale na wszelki wypadek: zawsze daję na 2 szklanki mleka, 1 szklankę wody, 1 jajo, szczyptę soli i mąki "na oko" do zagęstnienia masy (leje się ale jest średnio gęsta))
Robimy farsz: rozmrażamy szpinak i dodajemy do niego obydwa sery, rozgniatamy, dajemy jajko, zgnieciony czosnek i przyprawiamy (ostrożnie, gdyż Feta jest słona sama w sobie). Jeśli damy któregoś sera więcej lub mniej to nie szkodzi będziemy mieć delikatnie inny smak - wedle uznania.
Naleśniki smarujemy masą i zwijamy w rulon, układamy w naczyniu do zapiekania i obsypujemy serem lub nakładamy plasterki żółtego sera.
Zapiekamy ok 15 min do zrumienienia w piekarniku 180stopni.
Pycha
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz