środa, 13 marca 2019

Zupa z cukinii

  • 500 g cukinii
  • 1/2 puszka pomidorów
  • ok 700 ml bulionu jarzynowego lub rosołu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy 
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  •  papryka słodka i ostra, sól, pieprz, bazylia
  • można zabielić śmietaną


Zeszklić cebulę, pokroić cukinie w kostkę i dodać do cebuli, następnie dodać przeciśnięty czosnek.Podsmażyć. Dodać pomidory i dusić kilka minut. Dodać kurkumę i zalać rosołem. Gotować do miękkości. 
Zmiksować wg uznania (pozostawiając kawałki), zahartować ze śmietaną i doprawić

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz